Samres samarbetar med IM

Hem/Om Samres/Samres samarbetar med IM

Vi samarbetar med IM – Individuell Människohjälp, som är en svensk biståndsorganisation som arbetar för att bekämpa och synliggöra fattigdom och utanförskap. Organisationen grundades 1938 och verkar i dag i tolv länder världen över.

IM foto

IM arbetar långsiktigt tillsammans med lokala samarbetspartners, med fokus bl.a på funktionshindrades situation i samhället. Insatserna utformas som hjälp till självhjälp och nya verksamheter börjar i liten skala.

IM har, precis som Samres, sitt säte i Lund och finns liksom vi på olika platser i Sverige och i olika delar av världen. Gemensamt med Samres är också att IM har lokalt kontor och bedriver verksamhet i Chisinau, Moldavien.
Där samordnar IM sitt utvecklingssamarbete med lokala organisationer som arbetar med utbildning och habilitering av personer med funktionsnedsättningar.

Då både Samres och IM arbetar för att göra livet enklare och mer tillgängligt för bl.a funktionshindrade var det naturligt för Samres att välja IM som samarbetspartners för våra insatser för att bidra till ett bättre, och mer tillgängligt samhälle för alla.

 

Vi har under flera år haft förmånen att få följa IM´s arbete i utsatta områden och vet att de gör skillnad i människors liv. Därför stödjer vi IM.

IM - Individuell Människohjälp

Besök IM-s hemsida för mer information:

IM – Individuell Människohjälp