Blogg

Hem/Samband/VD har ordet/Med användarna i centrum

Med användarna i centrum

Förr var det inte ovanligt att man i IT-sammanhang såg termen SBS, en förkortning av ”Skit Bakom Spakarna”. Kanske var det ett elakt uttryck för supportens frustration när användarna inte uppförde sig som systemkonstruktörerna ville. På senare år har emellertid produkter och system som bygger på mer användarvänlig logik (läs: Apple, Google m fl) tvingat fram en positiv utveckling.

Samres har aldrig varit och kommer aldrig att bli ett IT-företag, men vår tjänst skulle inte existera utan väl fungerande program. Samspelet mellan de unika erfarenheterna som finns inbyggda i vår organisation från hanteringen av fem miljoner beställningar, duktiga beställningsmottagare och rätt mjukvara, är avgörande för att resenären ska få rätt resa i rätt tid med rätt stöd.

Trots mjukvarans betydelse för Samres intar vi en neutral position visavi olika leverantörer. Vi jobbar med alla på marknaden förekommande system. Genom åren har vi också bidragit till att förfina och utveckla både befintliga och nya system. Det senaste i raden är Alfa, nästa generation planeringssystem, som tar användarvänligheten till nya nivåer.

Alfa är byggt för framtidens anropsstyrda trafik, med större möjligheter att planera och integrera resor med ordinarie kollektivtrafik. Alfa är också förberett för att framtidens resenärer kommer att ställa höga krav på individanpassning och realtidsinformation. Vi är övertygade om att Alfa blir ett riktmärke för nästa generation planeringssystem med användarna – i dubbel bemärkelse – i centrum.