Blogg

Hem/Samband/VD har ordet/Jul på dina villkor

Jul på dina villkor

Om man söker på ”jul” plus ”resa” så svarar Google med sida upp och sida ned fyllda av länkar till resebolag som erbjuder destinationer som Thailand, Kanarieöarna och Madeira med flera resmål. För många handlar emellertid julresan om så enkla och vardagliga ting som att kunna besöka släktingar och vänner under julhelgen. Att få det stöd och hjälp som krävs för att slippa fira julen i ensamhet.

För oss på Samres innebär julhelgerna en hektisk tid för att vi ska leva upp till vår vision: Att göra det möjligt för alla att komma ut i samhället. Vår roll är att säkerställa att alla resurser som upphandlats verkligen finns till för våra resenärer och att dessa resurser används så att så många som möjligt får resa. För även om hänsyn tas till regelverk, krav på sänkta kostnader och bättre samordning, samt ökad integration med den vanliga kollektivtrafiken, kvarstår det faktum att grunden för allt vi gör handlar om att erbjuda människor rörlighet på deras villkor. Det blir vårt bidrag till julfriden.

Som oberoende beställningscentral betraktar vi resenären som kund, även om kostnaden för resan i huvudsak bärs av samhället och sker enligt gemensamt beslutade regler. För att vara tydliga med varför Samres finns till och för vem, pågår sedan en tid ett internt arbete som handlar om våra grundläggande värderingar och hur vi förhåller oss till varandra och vår omvärld.

Jag återkommer säkert kring detta under 2012, men först vill jag önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Björn Falk, VD Samres