Blogg

Hem/Samband/VD har ordet/Framtiden rymmer stora möjligheter

Framtiden rymmer stora möjligheter

Dagens Industri uppmärksammade tidigare i höst ägarförändringen i Samres. Reporterns nyfikna frågor handlade mycket om vårt erbjudande och det mervärde vi kan skapa för uppdragsgivarna i form av säkra och effektiva transporter. Att privata företag finner nya nischer och affärsmöjligheter genom att lösa offentliga aktörers behov är ett faktum som i dag väcker stort intresse i näringslivet.

Svensk offentlig service har gott rykte utomlands. Inom många områden ligger vi långt framme och har lösningar på problem som även andra länder brottas med. Därför ser vi på Samres möjligheter till framgångsrik tjänsteexport som kan bidra till nya jobb och tillväxt. Vårt uppdrag i Oslo – som du kan läsa mer om i detta nummer – ser vi som en bekräftelse på detta.

Grunden för Oslouppdraget är tjänster som vi har utvecklat tillsammans med våra uppdragsgivare. Det är ett argument för kommuner och landsting att släppa in privata företag i produktionen av olika välfärdstjänster. Det föder inte bara kreativitet och nya lösningar, utan även affärsmodeller som kan bidra till utveckling. Nästa IKEA eller Tetra Pak finns kanske inom offentlig tjänsteproduktion?

På Samres vill vi tacka våra uppdragsgivare för att vi får chansen att visa vilka möjligheter som finns. Kunder, resenärer och partners som utmanar oss och ställer krav på våra tjänster är grunden för vår utveckling. Engagerade medarbetare gör det möjligt. Tack för gott samarbete under 2010. Jag önskar er en God Jul och Gott Ny År!

Björn Falk, VD Samres