Blogg

Hem/Samband/VD har ordet/Ett smartare Samres

Ett smartare Samres

Kan man skriva en ledare om processorientering? Ett komplext ämne som lätt får internt fokus. Jag erkänner villigt att jag var skeptisk, men lät mig övertalas. Det som fällde avgörandet var vilka effekter det till synes främst interna förändringsarbetet får för alla dem som nyttjar våra tjänster.

Ytterst handlar allt vi gör om att se till att resenärerna kan färdas från A till B på tryggt och säkert vis och med individuellt anpassad transport, samtidigt som vi tillhandahåller tjänsten på ett effektivt sätt. Genom att vi noga kartlägger hur vi gör detta blir det tydligt dels om och i så fall var kvaliteten brister, dels vilka arbetsmoment som tillför respektive inte tillför mervärde. Det handlar inte om att springa fortare, utan om att undvika dubbelarbete och att jobba smart och effektivt.

Det förändringsarbete som nu inleds i Samres får konsekvenser för hur vi arbetar internt, samtidigt som våra uppdragsgivare och resenärer kan glädja sig åt bättre lösningar och högre kvalitet. Det handlar inte bara om dagliga rutiner vid beställningsmottagning eller när resor organiseras, utan även om rutiner för hur nya uppdrag hanteras.

Samres har 20 års erfarenhet av anropsstyrd trafik men det finns en hel del kunskap som bara finns i några nyckelmedarbetares huvuden. Genom att strukturera, beskriva och dela kunskapen med fler blir vi ett lärande företag där alla kan ta lärdom av tidigare misstag och på så sätt helt undvika dem.